FC Groningen – Ajax

Voorbeschouwing FC Groningen – Ajax (04-10-2020)

FC Groningen ging afgelopen speelronde de boot in tegen FC Twente. Bij de Groningers had men meer verwacht van de seizoensopening. Maar de immens populaire Arjen Robben heeft zijn kunsten nog nauwelijks kunnen vertonen en van de wedstrijd tegen Twente had men toch meer verwacht. Groningen staat nu slechts op de twaalfde plaats en dat moet beter.

Qua positie staat Ajax er natuurlijk vele malen beter voor. De Amsterdammers staan op de eerste plaats en wonnen in eigen huis van Vitesse met 2-1. Opvallend was het uitstekende spel van nieuwkomers Antony en Kudus. Dat geeft de Amsterdamse burger moed. Minder positief zijn de rode kaarten die Ajax dit seizoen krijgt. Ze zijn op z'n minst twijfelachtig te noemen.

Ajax-trainer Erik ten Hag maakte zich dan ook terecht boos zaterdagavond. Ajax speelt misschien nog niet groots, maar is wel bezig aan een uitstekende start van de competitie en zal zijn zinnen hebben gezet op de landstitel.

Natuurlijk is Ajax de grote favoriet in Groningen. En gezien het spelbeeld van de afgelopen weken denken wij dat de Amsterdammers die favorietenrol waar gaan maken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account