FC Groningen – AZ

Voorbeschouwing FC Groningen – AZ (13-05-2021)

Wie afgelopen zondag FC Groningen zag spelen tegen Emmen, was getuige van een geweldig optreden van Arjen Robben.

De kinderen die in de hekken van Stadion De Oude Meerdijk geklommen waren, zullen hun leven lang kunnen terugkijken op een bijzonder moment in de sportgeschiedenis. Routinier Robben speelde met de klasse van weleer en de vreugde van een jonge debutant.

Na afloop waren er tranen. Hij was van zo ver gekomen. Elke keer weer blessures, en dan die verwachtingen. En nu… Eindelijk… Nu lukte alles. Wie van voetbal houdt, gunt Arjen Robben nog in lengte van dagen zulke momenten.

AZ is de ploeg die donderdag op bezoek komt bij FC Groningen. Eerder verloor AZ met 1-2 van FC Groningen in Alkmaar. Toen was het daags voor het ontslag van Arne Slot. Anno nu azen de Alkmaarders op de tweede plaats op de ranglijst als eindstand.

Dat is best mogelijk, al moet PSV dan wel punten gaan morsen. Uiteraard moet AZ zelf vooral blijven winnen. Ramon Leeuwin doet tegen Groningen niet mee: hij is geschorst.

Normaliter is AZ natuurlijk de favoriet tegen Groningen. Het elftal van de Alkmaarder heeft enorme kwaliteiten. Het probleem is dat die niet altijd boven komen drijven.

Toch voorspellen wij een overwinning voor AZ.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account