FC Groningen – PSV

Voorbeschouwing FC Groningen – PSV (13-09-2020)

FC Groningen zette de grootste zomerstunt aller tijden op zijn naam toen bekend werd dat Arjen Robben zijn rentree in het betaalde voetbal maakte. Robben, die wereldwijd succesvol was, keerde daarmee terug bij de club waar hij ooit begonnen was.

De afgetrainde aanvaller lijkt klaar voor een succesvol jaar, maar er moet wel verstandig met de blessuregevoelige ex-international worden omgegaan. Het zou natuurlijk een sensatie van jewelste zijn als Robben bij FC Groningen grote successen kan behalen.

Het is extra leuk dat FC Groningen, met Robben in de gelederen, de competitie opent tegen PSV, die andere club waar Arjen Robben in de eredivisie voor speelde. De Eindhovenaren hebben een relatief onbekende trainer voor de groep staan. Roger Schmidt is de nieuwe oefenmeester bij PSV.

Hij wil met PSV aanvallend en attractief voetbal spelen, maar zag zijn ploeg in de voorbereiding vooral rommelig overkomen. Wel heeft PSV met Phillip Max een mogelijke publiekslieveling aangetrokken. De aanvaller kan op de linkerflank een waar fenomeen worden. En dat zou PSV wel goed uitkomen in de jacht op de kampioensschaal. Want dat is natuurlijk gewoon het doel van PSV: kampioen worden.

Of dat lukt valt te bezien, maar tegen FC Groningen lijkt PSV ons wel de favoriet voor drie punten.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account