FC Twente – AZ

Voorbeschouwing FC Twente – AZ (13-12-2020)

FC Twente verbaasde vriend een vijand door zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena dominant te spelen en terecht te winnen van Ajax. De ploeg van Ron Jans is sowieso bezig aan een opmerkelijk verrassend seizoen.

We moeten niet uitsluiten dat Twente zich aan het einde van het seizoen gelukkig kan prijzen met het behalen van de play-offs om mee te strijden voor Europese tickets.

Ook verrassend was de beslissing van de clubleiding van AZ. Zij besloten trainer Arne Slot de laan uit te sturen ondanks prima resultaten. Reden van dit besluit was dat Slot wel heel geïnteresseerd was in een baantje als opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord.

Volgens bronnen heeft Slot al veel Rotterdamse kopjes koffie gedronken en dat vonden ze bij AZ niet zo leuk. Immers, er was ook een aanbieding om het contract in Alkmaar te verlengen. Een trainer die met zijn hoofd in De Kuip zit. Dat zagen ze bij AZ niet zo zitten. Dus de conclusie was helder: Weg met Slot. Pascal Jansen nam het roer over en zag zijn ploeg verliezen van FC Groningen.

Kortom: een hectisch weekje in Alkmaar. FC Twente kan best nog eens een stuntje uithalen. Dus wij denken dat de tukkers winnen van AZ.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account