FC Twente – PSV

Voorbeschouwing FC Twente – PSV (22-11-2020)

We kunnen stellen dat FC Twente de grote verrassing van het najaar is gebleken. Zonder de trouwe aanhang is de club die in de zomer nog geen elftal op de been kon brengen, de nummer vijf van de eredivisie op dit moment. Dat is knap.

Verantwoordelijk voor deze successen zijn Jan Streuer (die als technisch verantwoordelijke een goede selectie samen wist te stellen) en Ron Jans, die als trainer het elftal snel aan het voetballen kreeg. De meest opvallende man is Cerny. Bij FC Utrecht werd hij al snel uitgekotst, maar in Enschede is hij opgebloeid. Zou hij, nu Van den Brom is vertrokken, weer welkom zijn in de Domstad?

Twente speelt komend weekend tegen PSV. De Eindhovenaren zijn wat wisselvallig, maar dat is niet zo gek met al die veranderingen. De Eindhovenaren zakken soms door de ondergrens, maar staan wel op een nette derde plek en doen gewoon nog mee om de prijzen. De achterstand op koplopers Ajax en Vitesse is slechts twee punten.

Deze week begon in Eindhoven met triest nieuws toen bekend werd dat oud-voorzitter Harry van Raaij is overleden. De oud-voorzitter was jarenlang boegbeeld van de club.

Tegen Twente zien wij PSV winnen met minstens twee doelpunten verschil.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account