FC Twente – RKC Waalwijk

Voorbeschouwing FC Twente – RKC Waalwijk (27-11-2020)

FC Twente blijft het goed doen in de eredivisie. De huidige nummer vijf van de competitie speelde gelijk tegen PSV. Ron Jans kan tevreden zijn. Enkele maanden geleden gaf niemand een stuiver voor de kansen van zijn elftal en nu doet het volop mee en gaan tegenstanders met het nodige respect naar Enschede.

Dat komt mede door de sterke aanval. Met name Cerny is momenteel een smaakmaker in de eredivisie. Onder John van den Brom werd hij al snel uitgekotst in Utrecht waar hij nog steeds onder contract staat. Maar een speler met deze vorm, daar dromen ze nu van bij FC Utrecht. Van den Brom is weg, misschien moet er toch nog maar eens nagedacht worden over de toekomst van Cerny in de Galgenwaard.

Bij RKC gaat het ook beter dan verwacht. Het team van trainer Fred Grim werd vooraf gezien als degradatiekandidaat nummer één, maar zag tot grote tevredenheid dat ADO Den Haag die rol heeft overgenomen.

De Waalwijkers staan op de vijftiende plaats. Dat is fijn, al is het gevaar natuurlijk nog niet geweken. Het gelijkspel tegen Heerenveen was afgelopen speelronde niet alleen knap, maar ook zeer verdiend.

Toch is FC Twente in eigen huis favoriet tegen RKC. Die rol gaan ze waarmaken.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account