FC Utrecht – Ajax

Voorbeschouwing FC Utrecht – Ajax (08-11-2020)

FC Utrecht neemt het zondag in een lege Galgenwaard op tegen Ajax. Dat zal de ware voetballiefhebber pijn doen, want bekend is dat juist in de ontmoetingen tegen de club uit de hoofdstad het Utrechtse publiek een rol van betekenis kan spelen.

Bij FC Utrecht valt het tot op heden allemaal tegen. Er is geen enkele Domstedeling die de keuzes van John van den Brom nog begrijpt. De betrouwbare keeper Maarten Paes werd aan de kant geschoven voor Thijmen Nijhuis die tot op heden niet erg sterk keept. Ook is er verbazing over het geschuif met Bart Ramselaar.

John van den Brom is inmiddels op weg naar het Belgische RC Genk. Beide clubs bereikten donderdagochtend een akkoord over een directe overgang. De trainer moet zelf nog wel tot een overeenstemming zien te komen.

Afgelopen weekend ging Utrecht terecht zwaar onderuit tegen Heracles in Almelo. De vraag is nu of een nieuwe trainer het tij keren snel kan keren.

Oud FC Utrecht-trainer Erik ten Hag kent minder druk. De oud-speler van onder anderen FC Twente doet het gewoon goed bij Ajax. Hij zag zijn ploeg probleemloos winnen van Fortuna Sittard. Wel moet gezegd worden dat het gek is dat aanvaller Neres niet werd bestraft voor natrappen terwijl de VAR er wel heel snel bij was om een overtreding van Fortuna Sittard te bestraffen.

FC Utrecht - Ajax: spektakel gegarandeerd, maar zonder publiek en met de warrige keuzes van ex-trainer Van den Brom is de thuisploeg volstrekt kansloos.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account