FC Utrecht – AZ uitgesteld

Voorbeschouwing FC Utrecht – AZ (12-09-2020)

FC Utrecht bestond op 1 juli een halve eeuw en wil in het seizoen daaropvolgend graag een feestelijk jaar beleven. In Utrecht is men van mening dat de beslissing omtrent de KNVB-beker naar aanleiding van de coronamaatregelen niet eerlijk is verlopen. Wellicht geeft het de Domstedelingen extra motivatie.

Aan het aankoopbeleid van technisch directeur Zuidam kan het niet liggen. Die toverde na de uitstekende aanvaller Mimoun Mahi ook nog een hele grote naam uit de hoge hoed met het aantrekken van Eljero Elia. Ruim een week voor de competitie werden er twee coronagevallen ontdekt, maar wij denken niet dat de mannen van Van den Brom zich van de wijs laten brengen. Dit moet het jaar van FC Utrecht worden!

AZ voelde zich ook bestolen toen Ajax de tickets voor de Champions League kreeg. Inmiddels zijn de Alkmaarders bezig aan de kwalificatie voor het miljoenenbal. Bij AZ spelen ze de rol die Utrecht wil spelen: de uitdager van de traditionele top drie en zo nu en dan meedoen om meer. AZ beschikt, net als vorig seizoen, over een meer dan uitstekende selectie en zal ook komend eredivisieseizoen hoge ogen gooien.

In de voorbereiding speelden FC Utrecht en AZ in een oefenwedstrijd tegen elkaar. Toen was Utrecht de betere ploeg, maar als het er om gaat in de Domstad… dan stelt het vaak teleur.

We gaan het afwachten! Wij voorspellen een gelijkspel.

Update: Deze wedstrijd is op verzoek van AZ uitgesteld. Het duel wordt verplaatst zodat de Alkmaarders meer tijd hebben om zich te kunnen voorbereiden op de ontmoeting met Dynamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account