FC Utrecht – FC Emmen

Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Emmen (27-02-2021)

FC Utrecht waande zich vrijdagavond in een oefenpotje tegen amateurs toen het op bezoek was bij Willem II in Tilburg. Zonder enig probleem liepen de Utrechters door de verdediging van de Brabantse formatie van trainer Petrovic.

Sander van de Streek bewees nogmaals zijn waarde voor de club en was één van de smaakmakers. Het spitsenprobleem van René Hake kan door Van de Streek uitstekend worden opgelost. Fans hopen op dezelfde opstelling tegen Emmen, al houdt Hake er ook wel van om zo nu en dan met een verrassing te komen.

Zaterdagmiddag komt FC Emmen op bezoek in Utrecht. En FC Emmen heeft het heel lastig. Het staat onderaan en heeft veel te weinig punten om uit die benarde positie te komen. Gelukkig werden er drie punten bijgeschreven tegen PEC Zwolle dat daarna meteen trainer Stegeman ontsloeg.

FC Emmen-oefenmeester Lukkien wordt genoemd als de volgende trainer die op ontslag kan rekenen, maar zijn status in Drenthe is wel heel groot. Hij is de eerste en enige die FC Emmen naar de eredivisie bracht.

In de Galgenwaard is Utrecht natuurlijk favoriet, al struikelen de Utrechters traditioneel ook vaak over laag geklasseerde ploegen. Scherp blijven is het devies. En met name Willem Janssen kan daarin een belangrijke rol spelen. Met hem als aanvoerder in vorm wint FC Utrecht van FC Emmen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account