FC Utrecht – FC Groningen

Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen (09-01-2021)

FC Utrecht sloot het teleurstellende jubileumjaar 2020 af met een positieve wending. In Emmen werd er gewonnen en tegen het sterk geachte AZ werd er in blessuretijd gelijkgespeeld dankzij een treffer van de Spaanse aanvaller Adrián Dalmau.

Die Dalmau is terug van een blessure en was zowel tegen Emmen als AZ van waarde voor zijn ploeg. Dat is een meevaller voor de ploeg van René Hake. Een scorende spits ontbrak nog in de selectie van FC Utrecht. Overigens heeft Hake toegezegd gekregen dat hij langere tijd de hoofdtrainer van de Domstedelingen is.

Hij deed het na het vertrek van John van den Brom naar behoren en wordt beloond. Het is nu aan hem om het seizoen wat kleur te geven.

Dat is bij Groningen niet aan de orde. Het elftal van Danny Buijs staat er met de zesde plaats beter voor dan verwacht. En als straks ook Arjen Robben weer fit is, kan het helemaal een spectaculair seizoen worden in de Euroborg. Bij FC Utrecht zullen ze jaloers zijn op de prestaties onder de Martinitoren. Trainer Buijs verdient daarom een groot compliment en kan binnen enkele jaren een stap hogerop verwachten.

Het tot nu toe kwakkelende FC Utrecht wil 2021 heel graag goed beginnen. Dat kan met een overwinning in de eigen Galgenwaard op FC Groningen.

Of dat lukt? Wij rekenen op een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account