FC Utrecht - FC Twente

Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Twente (24-10-2020)

Wat is er aan de hand met FC Utrecht? De club die de Top 3 aan wilde vallen stelt hevig teleur. Eigenaar Frans van Seumeren moet er zo langzamerhand droevig van worden.

Hij zag hoe Technisch Directeur Jordy Zuidam de boel bij elkaar hield, zijn poot stijf hield toen Kerk dreigde te vertrekken en uitstekende versterkingen haalde. Maar sindsdien laat het elftal van trainer John van den Brom bar weinig zien. Er is weinig tot geen beleving en scoren lijkt voor FC Utrecht een zware opgave. In de Domstad vraagt men zich af of er eigenlijk wel een spits beschikbaar, dus niet geblesseerd, is in de selectie.

Dan is het dus pijnlijk om te moeten constateren dat de in Utrecht overbodig geachte Cerny bij FC Twente de sterren van de hemel speelt en zich ontpopt tot een uitstekende speler. Bij FC Utrecht kreeg de oud-Ajacied weinig kansen na een zeer zwak begin, maar bij Twente lijkt hij dit seizoen een van de sterkhouders te worden. Dat gebeurde overigens eerder ook met Cyriel Dessers die bij Utrecht weg mocht en bij Heracles de ene na de andere goal maakte.

Voor FC Utrecht is een ander probleem dat er een gebrek aan leiderschap is. Aanvoerder Willem Janssen is aan het terugkeren van een blessure en de belangrijke middenvelder Joris van Overeem is bepaald niet de favoriete voetballer van John van den Brom die zijn krediet bij de achterban aan het verspelen is.

Wij zetten in op een gelijkspel in Enschede.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account