FC Utrecht – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle (30-01-2021)

Opmerkelijk maar waar: FC Utrecht heeft al drie wedstrijden op rij gewonnen. Na Heracles Almelo en Sparta Rotterdam, was de overwinning op AZ de meest onverwachte. De Domstedelingen zaten in een diep dal.

Uitgerekend in het jubileumjaar leek het een sportief rampjaar te worden. Het voetbal was gewoon niet goed genoeg. Natuurlijk heeft FC Utrecht op papier een meer dan uitstekende spelersgroep, maar deze verzameling ideale schoonzonen met veel voetbalkwaliteit heeft ook iemand nodig die als ‘klootzak’ wil fungeren.

Tegen AZ zette Utrecht vanaf het begin veel druk. De Alkmaarders wisten zich er geen raad mee, waardoor de enige treffer van Sander van de Streek was, een wondeschone… Dat dan weer wel. FC Utrecht kijkt weer naar boven. Het kan verkeren.

PEC Zwolle kijkt voorlopig nog een beetje naar beneden. Veertiende staat het elftal van trainer Stegeman. Echt in de problemen komt Zwolle waarschijnlijk niet dit seizoen. Er worden punten gepakt. Deze week nog eentje tegen Heracles.

Even leek het mis te gaan toen de Heraclieden op een 0-2 voorsprong kwamen, maar na rust stelde Zwolle de zaken op orde en werd het 2-2.

In de huidige vorm is FC Utrecht favoriet tegen PEC Zwolle, maar het is wel ‘des Utregs’ om uitgerekend tegen een op papier mindere ploeg punten te verliezen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account