FC Utrecht – SC Heerenveen

Voorbeschouwing FC Utrecht – sc Heerenveen (02-10-2020)

FC Utrecht won weliswaar met 3-1 van RKC Waalwijk, maar maakte nergens de indruk om daadwerkelijk een ambitieuze club met plannen voor een aanval op de top 3 te zijn. Met name in de eerste helft was het vooral slappe hap bij de Utrechters.

Uiteindelijk was het Gyrano Kerk die de wedstrijd weer open brak bij een 1-1 stand en op fraaie wijze voor de 2-1 zorgde. Diezelfde Kerk schijnt nu begeerd te worden door diverse buitenlandse clubs. Hij heeft alles wat een moderne aanvaller moet hebben: hij is groot, sterk, snel en technisch vaardig.

Waar in het verleden zijn overzicht nog te wensen over liet, is dat nu op een acceptabel niveau. Of Kerk vrijdagavond tegen Heerenveen nog voor FC Utrecht speelt is de vraag.

De supporters van FC Utrecht zullen hopen van wel, want Heerenveen is bezig aan een sterke start van de competitie. De ploeg waar in de voorbereiding niemand nog wat voor gaf heeft nog geen wedstrijd verloren en staat op een prettige tweede plaats achter Ajax. Ook tegen VVV-Venlo was er winst voor de Friezen, maar gemakkelijk ging het niet. Een strafschop moest uitkomst brengen.

In de voorbereiding verloor Heerenveen nog kansloos in de Galgenwaard, maar 'om het eggie' lijkt alles anders te zijn bij de club uit het noorden.

Wij denken dat de ploegen de punten gaan delen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account