FC Utrecht – Vitesse

Voorbeschouwing FC Utrecht – Vitesse (14-03-2021)

Wat had FC Utrecht een geluk zaterdagavond in Waalwijk. Na een verschrikkelijke wedstrijd, waarin met name de tweede helft niet om aan te zien was, liep Gyrano Kerk (die misschien wel de zwakste speler was) het strafschopgebied van RKC binnen.

Na een lichte aanraking kwam hij ten val. Er was niets aan de hand tot de scheidsrechter oordeelde dat deze struikelpartij een strafschop waard was. Zelfs in Utrecht sprak men er schande van, want al won de FC met 1-2: dit zijn gestolen punten. Die punten kan FC Utrecht trouwens goed gebruiken in de strijd om Europees voetbal.

Bij Vitesse is een relletje het gesprek van de dag. Riechedly Bazoer is dit seizoen de beste speler van Vitesse, maar is nu de gebeten hond in Arnhem. Na een incident op de training werd de middenvelder tegen AZ niet opgesteld.

Trainer Thomas Letsch speelde hier geen sterke rol en heeft aangekondigd dat Bazoer pas na een gesprek weer in genade kan worden aangenomen. Vitesse won zonder Bazoer trouwens met 2-1.

Komend weekend spelen FC Utrecht en Vitesse tegen elkaar en moet FC Utrecht proberen te profiteren van het gelazer rond Bazoer.

Vitesse lijkt ons in principe favoriet in de Domstad. Wij voorspellen echter een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account