Feyenoord – Ajax

Voorbeschouwing Feyenoord – Ajax (09-05-2021)

Feyenoord zakte zondagmiddag na een snelle voorsprong door de absolute ondergrens. Het elftal van Dick Advocaat leek volledig de weg kwijt en verloor van ADO Den Haag: het zwakste broertje van de eredivisie.

Stemmen beweren dat Advocaat zijn pensioen wellicht met enkele weken gaat vervroegen en voortijdig De Kuip wil verlaten. Geef hem eens ongelijk, want van deze verzameling voetballers valt geen goed elftal te maken.

De enige man die bij Feyenoord structureel een voldoende haalt is Steven Berghuis. En van hem wordt dan weer beweerd dat hij volgend jaar in het shirt van rivaal Ajax speelt.

Uitgerekend die rivaal komt zondag goedgemutst op visite in De Kuip. Zondag behaalde de ploeg van Erik ten Hag dan eindelijk officieel de langverwachte landstitel binnen en brak het feest los in Amsterdam.

Het seizoen van Ajax liep niet altijd vlekkeloos. Het tussentijdse vertrek van Huntelaar, de dopingperikelen rond Onana en het niet inschrijven van miljoenenaankoop Haller deden de wenkbrauwen nog al eens fronzen in de hoofdstad.

Maar op het veld was het vaak genieten geblazen. Mannen als Klaassen, Tadic en Blind deden wat ze moesten doen en namen het jonge Ajax op sleeptouw.

In De Kuip komt Ajax dus als kersverse kampioen spelen met… euhh… tegen Feyenoord. Normaliter wint Ajax dus.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account