Feyenoord – AZ

Voorbeschouwing Feyenoord – AZ (24-01-2021)

Na de klassieker tegen Ajax die Feyenoord met enig ongeluk verloor, staat er komend weekend weer een belangrijke wedstrijd, die gerust als topper kan worden aangemerkt, op het programma als AZ naar De Kuip komt.

De Rotterdammers lieten tegen hun Amsterdamse opponenten niet hun beste spel zien, maar hadden gaandeweg wel meer controle op Ajax. In de slotfase belande een grote mogelijkheid op de lat waardoor er geen gelijkspel uit het vuur gesleept kon worden.

Soms moet je een beetje geluk hebben. De Rotterdammers hopen tegen AZ op meer mazzel. In Rotterdam-Zuid zien ze zichzelf nog steeds als titelkandidaat, maar dat lijkt op ons wat ambitieus.

AZ is terug waar het hoort te zijn, maar heeft een minder goede seizoensstart gehad waardoor echt meedoen om de prijzen niet meer gaat lukken. De Alkmaarders hebben echter wel een probleem met de vorm van Myron Boadu.

Een jonge speler kan natuurlijk een mindere periode hebben, maar Boadu lijkt met de week zwakker te spelen. Er zit weinig verbetering in. Integendeel. Het is voor iedereen die van Nederlands voetbal houdt, en Boadu zelf, te hopen dat de jonge aanvaller snel in zijn oude vorm komt.

In deze wedstrijd hangt veel af van de vorm van de dag. Als de één een goede dag heeft en de ander niet kan alles zomaar omdraaien.

Als beide ploegen hun gemiddelde halen, wint Feyenoord.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account