Feyenoord – FC Utrecht

Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht (29-11-2020)

Toen Feyenoord na 12 minuten nog maar tien spelers had en met 1-0 achterstond, leek tegen Fortuna Sittard de eerste nederlaag van het seizoen in aantocht. Maar wederom ontpopten de spelers van Dick Advocaat als de ‘Comeback Kids’ van de eredivisie.

Een prachtige treffer van Marco Senesi bleek de opmars voor een leuke middag voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. Uiteindelijk werd het in het noorden van Limburg 1-3 voor de Rotterdammers die weten dat komend weekend FC Utrecht op bezoek komt in De Kuip.

Normaliter is dat een lastige wedstrijd voor veel topploegen. Maar FC Utrecht is dolend. Uitgerekend in het jubileumseizoen – de club bestaat 50 jaar – zit het allemaal niet mee en zijn de resultaten zwak. Tot vreugde van iedere FC Utrecht-supporter stapte John van den Brom zelf op. René Hake werd doorgeschoven als trainer van het eerste elftal, maar met een nederlaag tegen Ajax en een gelijkspel tegen PEC Zwolle heeft ook hij het tij nog niet weten te keren.

Dat de net van een blessure teruggekeerde Willem Janssen in Zwolle na een half uur uitviel was treurig voor iedereen die van voetbal houdt en enige menselijkheid bezit.

In een lege Kuip zal FC Utrecht wederom de bietenbrug op gaan. In de Domstad zingt de naam van een nieuw trainersduo rond: Van Bommel –Sneijder, maar tegen Feyenoord zal het trio Hake-Kruijs-Keller op de bank zitten en toezien hoe hun ploeg verliest.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account