Feyenoord – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle (13-01-2021)

Feyenoord begon 2021 in het eigen Rotterdam met een overwinning op stadsgenoot Sparta. Op Het Kasteel werd het 0-2. De hoop van Feyenoord is voor de tweede seizoenshelft gevestigd op nieuwkomer Lucas Pratto.

Zijn reputatie als seriemoordenaar op voetbalschoenen maakte hij tegen Sparta nog niet helemaal waar. Hij mistte een aardige kans, maar laten we hem niet meteen afschrijven. Vermoedelijk krijgt hij daarbij steun van Jorgensen.

Hij lijkt de nieuwe nummer tien van Feyenoord te gaan worden, maar is eigenlijk al maanden niet meer in vorm. Ondanks dat presteert Feyenoord tot op heden uitstekend.

PEC Zwolle speelde in eigen huis gelijk tegen AZ en kent daarmee een alleraardigste start van 2021. Zwolle vinden we terug op de elfde plaats van de eredivisie. De ploeg van trainer John Stegeman heeft betere seizoenen gekend, maar is ietwat kleurloos deze jaargang.

Het mag allemaal wat swingender. De goed uitgespeelde kansen zijn op één hand te tellen en wervelend is het allerminst. Tegen AZ werd de voorsprong niet vastgehouden. Dat is niet erg, maar wel een teken aan de wand. PEC gaat nog een paar zware maanden tegemoet.

Te beginnen in Rotterdam deze week. Feyenoord is sterker dan PEC Zwolle en wij verwachten dat het elftal van Dick Advocaat probleemloos wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account