Feyenoord – RKC

Voorbeschouwing Feyenoord – RKC Waalwijk (16-05-2021)

Het lijkt er op dat Feyenoord en Dick Advocaat samen snakken naar het einde van het seizoen. Een seizoen dus om snel te vergeten.

En daarom is het interessant om eens te kijken naar het feit dat de komende wedstrijd van Feyenoord, tegen RKC, de laatste officiële wedstrijd als trainer is voor Dick Advocaat. Al als voetballer was hij als trainer werkzaam. Dat was bij DSVP in Pijnacker. De amateurclub bleef lang ongeslagen en promoveerde keer op keer.

Nog altijd heeft de club een warm plekje in de hart van Advocaat die succesvol was bij Oranje, PSV, Glasgow Rangers, Zenith Sint Petersburg, FC Utrecht en diverse andere landen en clubs. Daar komt nu een einde aan. Zegt hij…

Bij tegenstander RKC Waalwijk zit een iets minder ervaren trainer op de bank in de vorm van Fred Grim. De oud-doelman van Ajax en Cambuur was vooral als trainer actief in eigen land, maar was wel ooit bondscoach.

Op interim-basis, dat wel. Met RKC heeft Grim laten zien het trainersvak uitstekend onder controle te hebben. Maar het kan alsnog in een drama eindigen als RKC verliest en als Willem II dan wint van Fortuna Sittard. Dan is RKC veroordeeld tot de play-offs.

Maar wij denken dat Feyenoord en RKC Waalwijk gelijk gaan spelen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account