Fortuna Sittard – Ajax

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Ajax (24-01-2021)

In Sittard, waar ooit de Sittardse Boys (met in de gelederen de legendarische keeper Frans de Munck) furore maakte, vond ooit de fusie tussen Sittardia en het gerenommeerde Fortuna ’54 uit Geleen (waar De Munck ook speelde) plaats.

Daaruit ontstond Fortuna Sittard. De club heeft divere grootheden grootgebracht en is met wisselend succes tot 2021 gekomen. Nu moet gezegd worden dat de laatste jaren regelmatig de financiële afgrond in zicht kwam. Maar nu staat Fortuna er goed voor met de elfde plek in de eredivisie en een bankrekening met zwarte cijfers.

De zwarte cijfers van Ajax zijn dikgedrukt. De club uit Amsterdam gaat zondag op bezoek bij Fortuna Sittard. Afgelopen zondag speelde Ajax de klassieker tegen Feyenoord. Die wedstrijd werd met enig geluk gewonnen, maar voor de fijnproever was het geen kwestie van genieten.

De beste speler van het veld was Ryan Gravenberch. Hij was ook de enige doelpuntenmaker waardoor Erik ten Hag drie punten mag bijschrijven en nog altijd koploper is. Maar een misstap kunnen de Amsterdammers zich niet veroorloven met Vitesse en PSV op de hielen.

In die wetenschap rijden de Ajacieden zondag per bus naar het zuiden. En wij denken dat Ajax niet onder de druk bezwijkt en doet wat het moet doen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account