Fortuna Sittard – PSV

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – PSV (07-03-2021)

Fortuna Sittard staat op een keurige negende plek en doet mee in de strijd om Play-offs die de plaatsen in Europa gaan verdelen. Wie had dat gedacht van een club die enkele jaren als een vis op het droge lag te spartelen en naar adem te happen.

Het is leuk dat een traditionele club als Fortuna weer tot leven is gewekt en daadwerkelijk meedoet in de eredivisie. Ook als het verliest van FC Groningen is er geen man overboord, dat zagen we afgelopen weekend. Fortuna Sittard is in leven en stabiel.

Dat geldt niet voor PSV. De Eindhovenaren zijn weliswaar in leven, maar stabiel is het allerminst bij de Brabantse club. Trainer Schmidt doet een beetje gek, wonderkind Ihataren flirt openlijk met concurrent Ajax en aanvoerder Dumfries gedroeg zich na afloop van Ajax – PSV als een losgeslagen idioot.

Natuurlijk is het niet leuk als je in de titelstrijd in de laatste seconde verliest van je concurrent, en het is niet prettig als iemand iets onaardigs over je moeder zegt, maar als volwassen man met een fors salaris mag je je wel iets verantwoordelijker gedragen.

Kortom: het is een zooitje aan het worden bij PSV. Lachende derde: Ajax. Maar PSV zal heus wel winnen van Fortuna Sittard. Daarvoor heeft PSV simpelweg te veel kwaliteit in huis.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account