Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam (13-01-2021)

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam is er een tussen twee ploegen die 2020 eigenlijk boven verwachting hebben afgesloten. Fortuna vinden we terug op een aardige twaalfde plaats.

Tegen SC Heerenveen werd er met 1-3 gewonnen afgelopen weekend. Dat is dus een goed begin van 2021. Opmerkelijk is dat het bestuur van Fortuna Sittard ontevreden was over de start van het seizoen en trainer Kevin Hofland ontsloeg. Onder Sjors Ultee gaat het nu goed. Dus eigenlijk is die opmerkelijke zet achteraf bezien niet verkeerd geweest.

Onderaan het linkerrijtje vinden we Sparta uit Rotterdam. De ploeg uit de Rotterdamse wijk Spangen verloor afgelopen weekend met 0-2 van de grotere stadsgenoot Feyenoord. Dat gebeurde op het eigen sfeervolle kasteel, maar zonder publiek was daar weinig van over.

Onder Henk Fraser kent Sparta een uitstekend seizoen. Op papier doet de club mee om zich te plaatsen voor de Play-Offs, maar laten we wel reëel blijven: daar hebben de Rotterdammers niks te zoeken.

Komende speelronde gaat Sparta op bezoek in Sittard waar Fortuna op hen wacht. Allebei de ploegen zullen op jacht gaan naar drie punten, maar wij vragen ons af of dat gaat lukken.

Wij denken dat de punten gedeeld gaan worden en het dus gelijkspel wordt.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account