Heracles Almelo – Ajax

Voorbeschouwing Heracles Almelo – Ajax (13-02-2021)

In Almelo mag weer omhoog gekeken worden na het duel met die andere middenmoter Fortuna Sittard. Vrijdagavond al won Heracles met 0-1 van de Limburgers.

Dat kwam door het doelpunt van Vloet. Heracles kreeg overigens een aantal goede kansen, maar lukt het niet om een grotere overwinning te pakken.

De wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht ging zondag niet door. Dat geeft vermoedelijk een beetje rust na de hectische week die de Amsterdammers beleefden.

Eerst werd duidelijk dat recordaankoop Sebastién Haller niet is ingeschreven voor de Europa League door een fout bij Ajax, daarna kwamen de berichten over talent Brobby die in de zomer gratis vertrekt en over keeper André Onana.

Laatstgenoemde is door de UEFA een jaar geschorst wegens overtreding van een dopingregel. Het zit Ten Hag niet mee, maar: Ajax is nog steeds gewoon op kampioenskoers. Vitesse lijkt te zijn afgehaakt. PSV doet nog wel mee en dus voor Ajax een overwinning in Almelo hard nodig.

Wie naar beide selecties kijkt zal zien dat Ajax over meer kwaliteit beschikt dan Heracles, maar er is ook nog een mentaal aspect. Het is even de vraag hoe Ajax omgaat met alle problemen die in korte periode op ze af zijn gekomen.

Als dat een beetje lukt wint Ajax probleemloos.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account