PEC Zwolle – ADO Den Haag

Voorbeschouwing PEC Zwolle – ADO Den Haag (09-05-2021)

PEC Zwolle verloor in de slotfase in Arnhem van Vitesse met 1-2. PEC staat momenteel onder leiding van oud-international Bert Konterman nadat het afscheid nam van trainer John Stegeman.

Het seizoen is voor PEC Zwolle ietwat kleurloos. Het deed mee, maar speelde geen hoofdrol. Het viel niet op door heel goed voetbal of opvallende uitslagen. En dan kom je dus op een dertiende plaats.

In principe hoeft PEC Zwolle niet bang te zijn voor degradatie, maar Europees voetbal zit er ook niet in. En we drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was aan de IJssel.

Dat kun je niet zeggen van ADO Den Haag. In Den Haag is het nooit rustig. Bij ADO is het net de landelijke politiek: altijd gedoe. Nu staat de club te koop, maar laten we het over de sportieve prestaties hebben. Oh wacht, die zijn er dit seizoen ook nauwelijks.

Hoewel de overwinning op Feyenoord in Rotterdam van afgelopen weekend prima was. Al moet wel gezegd worden dat Feyenoord erg slecht was. Dat is niet erg: ADO nam de drie punten graag mee naar huis.

Nu moeten Ruud Brood en zijn mannen hopen op een stuntje tegen PEC Zwolle. Maar of dat gaat lukken? Wij betwijfelen het…

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account