PEC Zwolle – AZ

Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ (09-01-2021)

John Stegeman lijkt het seizoen af te maken bij PEC Zwolle. De club maakte bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij de club. Dat is opmerkelijk, want de prestaties zijn niet van dien aard dat zijn baan een zekerheidje was.

PEC was niet de opvallend leuk spelende ploeg die ook nog aardig presteerde. Sterker nog: In Zwolle was vooral een grijze muis aan het spelen in het blauw-witte shirt. Het publiek is nog steeds niet welkom, en misschien is dat maar goed ook. Zo blijft de onvrede buitenshuis.

AZ speelde de allerlaatste wedstrijd van het jaar 2020 in Utrecht tegen de plaatselijke FC. Lange tijd leken de Alkmaarders aan de haal te gaan met drie punten, maar in de extra tijd was Utrecht-spits Dalmau spelbreker. Bij AZ is het wachten op de vorm van Myron Boadu.

De spits beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten en verbaasde vorig jaar vriend en vijand. Die vorm is er nu nog niet, maar zodra het bij hem gaat lopen is AZ ontegenzeggelijk een ploeg die de traditionele top drie uit gaat dagen.

Het jaar begint voor AZ in Zwolle. Dat lijkt ons een fijne opstap naar een succesvol 2021. Wij voorspellen een overwinning voor de ploeg uit Alkmaar.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account