PEC Zwolle – FC Utrecht

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht (21-11-2020)

PEC Zwolle neemt het zaterdagavond op tegen FC Utrecht. De Zwollenaren staan op de twaalfde plaats in de ranglijst van de eredivisie. Dat is teleurstellend en leidt tot onrust onder de aanhang. De directie van de club blijft rustig en geeft aan niet in paniek te zijn.

Dat is een normale reactie onder dit soort omstandigheden. Desondanks wordt er wel gekeken naar twee winterse versterkingen. Volgens De Stentor zouden een linksback en een snelle rechtsback op het verlanglijstje staan. De vraag is of er geld is voor twee spelers. Maar de vraag is tegelijkertijd of er geld is voor een ontslagvergoeding van trainer John Stegeman.

Dat laatste probleem kende FC Utrecht niet. De falende John van den Brom werd op tijd weggekocht door Genk en in de Domstad werd opgelucht adem gehaald. Van Jong FC Utrecht werd René Hake naar het eerste elftal gehaald. De Tukker was even verrast als alle anderen toen hij tijdens het klussen aan een tuinhuis werd gebeld door technisch directeur Zuidam.

Bij de supporters heeft Hake, met als assistent Rick Kruys, de gunfactor en het lijkt er op dat dit duo het tot aan de winterstop mag bewijzen.

De vraag is of het duo Hake-Kruys in korte tijd een stempel weet te drukken op FC Utrecht dat onder Van den Brom een dolende ploeg had. In principe moet Utrecht op basis van kwaliteit favoriet zijn tegen PEC.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account