PEC Zwolle – sc Heerenveen

Voorbeschouwing PEC Zwolle – sc Heerenveen (26-02-2021)

De dag die je wist dat zou komen… Al kort na de wedstrijd van zaterdagavond werd trainer John Stegeman ontslagen bij PEC Zwolle. Het was alsof vooraf al was afgesproken dat de trainer bij een slecht resultaat zijn biezen kon pakken.

En slecht was het. Degradatiekandidaat nummer 1 FC Emmen speelde met PEC Zwolle alsof het om een vierdeklasse amateurploeg ging. En toen bij PEC iemand bedacht dat het anders moest, was het al te laat.

En dan komen altijd de krokodillentranen en uitspraken over een team dat ook verantwoordelijk is. Dat team had dan eerder moeten opstaan en als grote mannen verantwoordelijkheid moeten nemen.

Vrijdagavond komt Heerenveen op bezoek bij Zwolle. De Friezen boeken uitstekende prestaties en schakelden probleemloos Feyenoord uit in de beker. In de derby van het noorden tegen Groningen werd het gelijkspel en dat leverde Heerenveen een punt op.

Zo sprokkelen de Friezen de punten bij elkaar en spelen ze over een paar weken in de play-offs om Europees voetbal. En terecht!

In Zwolle wil Heerenveen natuurlijk drie punten ophalen. Een ploeg met een nieuwe trainer kent vaak een korte opleving. Het is aan Heerenveen om deze schrikreactie van PEC te pareren. Normaliter moet dat geen probleem zijn.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account