PSV – FC Emmen

Voorbeschouwing PSV – FC Emmen (19-09-2020)

PSV is uitstekend aan het seizoen begonnen. De Eindhovenaren wisten in Groningen van de plaatselijke FC te winnen. Daarbij was Gakpo de gevierde man met twee doelpunten. De enige onzekerheid bij FC Groningen lijkt in het doel te staan. Hoewel Mvogo een aantal goede reddingen verrichte speelde hij een kwalijke rol bij het tegendoelpunt.

Dat kan een keer gebeuren, maar bij een club die mee wil strijden om de titel moet het geen gewoonte worden. Ook leuk is het feit dat Donyel Malen weer eens op het lijstje van doelpuntenmakers stond.

FC Emmen scoorde maar liefst drie keer tegen VVV, maar bleef wel met lege handen achter omdat de Limburgers vijf doelpunten maakten. Emmen heeft een leuk elftal en als het een beetje meezit kunnen de Drenthenaren zich redelijk snel veilig spelen in het komende seizoen. Tegen VVV zat het niet mee, maar dat is een incident.

Geen incident is het feit dat Emmen op papier wel een zwakkere ploeg heeft dan PSV. De Eindhovenaren moeten dus eigenlijk ‘gewoon’ winnen. Tegelijkertijd legt dat een bepaalde druk op. Daar kan Emmen wellicht van profiteren. Ze hebben immers niets te verliezen.

Een voorspelling? Toch drie punten voor de Brabanders.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account