PSV – FC Groningen

Voorbeschouwing PSV – FC Groningen (24-04-2021)

Hoewel PSV graag tweede wilde worden, zijn de Eindhovenaren momenteel met AZ verwikkeld in een strijd om de tweede plaats. Om die strijd te winnen heeft PSV elk punt nodig.

In Venlo, op bezoek bij VVV, lukte dat zondagmiddag zonder grote problemen. Via Gakpo en Malen kwam PSV op een eenvoudige en comfortabele voorsprong van 2-0. Dat werd ook de eindstand waardoor er drie punten konden worden bijgeschreven aan totaal van de Eindhovense topclub.

PSV staat nu dus met AZ op een gedeelde tweede plaats en zal ook van FC Groningen moeten winnen om het verschil te kunnen maken in de wetenschap dat de club uit Alkmaar de lastige uitwedstrijd tegen Ajax op het programma heeft staan.

In het hoge Noorden speelde FC Groningen een verloren partij tegen sc Heerenveen. De uitslag van 0-2 was na afloop niet het onderwerp van gesprek. Dat was de rentree van Arjen Robben na maandenlang blessureleed.

De wereldster die in het verleden succesvol was bij Bayern München kon tegen Heerenveen het verschil niet maken. In Groningen en omgeving zijn inmiddels alle ogen gericht op mevrouw Robben. Zij lijkt de beslissende stem te hebben in een eventuele verlenging van de loopbaan van Arjen.

PSV moet dus winnen. En als er iets moet gaan de Eindhovenaren dat heel zakelijk aanpakken en ook doen, zo verwachten wij.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account