PSV – FC Utrecht

Voorbeschouwing PSV – FC Utrecht (13-12-2020)

PSV speelde zondagavond op een belachelijk tijdstip met 2-2 gelijk tegen SC Heerenveen. Het werd 2-2 en daar kwamen de Eindhovenaren nog goed mee weg. Dankzij Joël Piroe was de terugreis naar Eindhoven niet zo zwaar als het had kunnen zijn.

Hij tekende ver in blessuretijd voor de gelijkmaker. PSV was in het Abe Lenstra Stadion zeker niet de meest gevaarlijke ploeg, ondanks de aanwezigheid van Mario Götze, die overigens voor de eerste treffer van PSV zorgde.

In Utrecht lijkt de bom te barsten. Supporters hebben zich via meerdere internetsites uitgesproken over het spel van de plaatselijke FC. De teleurstelling komt voort uit de mooie woorden die in de zomer nog werden uitgesproken. Toen werd vermeld dat Utrecht de ambitie had om het de top drie lastig te maken.

De waarheid is anders. FC Utrecht staat negende, weet amper nog wat scoren is en stelt wekelijks teleur. Voetballers zonder enige inzet dragen het shirt van de jubilaris zonder enige trots. Dat steekt de fanatieke fans die doorgaans de Bunnikside bezetten.

Het is voor de voetballers van FC Utrecht maar goed dat zij niet welkom zijn, want duidelijk is dat de fans van de FC hun ongenoegen en afkeur probleemloos laten blijken.

Het is al veertig jaar geleden dat FC Utrecht in competitieverband wist te winnen in het Philips Stadion. Wij denken dat ze er een jaar bij op kunnen tellen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account