PSV – PEC Zwolle

Voorbeschouwing PSV – PEC Zwolle (13-05-2021)

PSV deed afgelopen weekend in Tilburg wat het moest doen: het schakelde vakkundig Willem II uit. De Tilburgers kregen geen enkele kans tegen de Eindhovenaren en verloren dus kansloos.

PSV kan geen kampioen meer worden, maar wil wel graag zo hoog mogelijk met zoveel mogelijk punten eindigen. De trieste gebeurtenissen rondom de familie van PSV-er Zahavi hakten er flink in bij de Eindhovenaren, maar het roer moet om als er tegen PEC Zwolle gespeeld wordt.

Van de twintig eerdere edities van PSV – PEC Zwolle won PSV er 13. Slechts vier keer wist PEC te winnen. De laatste zege van de Zwollenaren was in 2013.

Toen won PEC met 1-3, maar het meest opmerkelijke moment vond plaats toen Erik Pieters zichzelf blesseerde na een rode kaart door in de spelerstunnel een breuk in zijn hand op te lopen na een woedende reactie.

PEC Zwolle staat op de dertiende plaats en is eigenlijk uitgespeeld. Het verloor afgelopen wedstrijd van ADO Den Haag en wekte niet de indruk er nog veel zin in te hebben.

En mede daarom denken wij dat PSV gewoon wint van PEC Zwolle. Al heeft dat ook gewoon te maken met de verhoudingen in kwaliteit. PSV is namelijk gewoon beter.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account