PSV – sc Heerenveen

Voorbeschouwing PSV – sc Heerenveen (02-05-2021)

PSV deed tegen FC Groningen wat het moest doen, maar zag toch met lede ogen toe hoe in Amsterdam een feestje werd gevierd als voorschot op het kampioenschap.

PSV was dit seizoen simpelweg niet constant genoeg om echt mee te doen om de titel. Wel is het opmerkelijk dat aanvoerder en rechtsback Denzel Dumfries bezig is aan een goed seizoen en steeds een beetje beter lijkt te worden.

Hij is de favoriet voor de rechtsback-positie in Oranje op het Europees Kampioenschap van komende zomer.

Op de tiende plaats vinden we sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion vond afgelopen weekend het mooiste moment van de speelronde plaats toen een supporter het niet droog hield tijdens het Fryske volkslied. Het gaf een prachtig inkijkje in de belevingswereld van een supporter die leeft voor zijn club.

Maar diezelfde supporter zal toch ook een beetje teleurgesteld zijn in de huidige positie op de ranglijst. Heerenveen zou eigenlijk altijd om Europees voetbal mee moeten doen, maar het is nog maar de vraag of de Friezen zich voor de play-offs zullen plaatsen dit jaar.

Dus punten uit Eindhoven zijn van harte welkom in het noorden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij denken dat PSV wint van Heerenveen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account