PSV – Sparta Rotterdam

Voorbeschouwing PSV – Sparta Rotterdam (29-11-2020)

PSV speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen FC Twente. Een energieke eerste helft met veel kansen kreeg na de rust nauwelijks een vervolg. Meer dan eens lieten de Eindhovenaren het maar één helft per wedstrijd zien en dat is te weinig als je kampioen wilt worden.

Daarom kunnen we concluderen dat PSV bezig is aan een teleurstellende competitiestart. De Eindhovenaren staan ook slechts op een vierde plaats en van het leuke aanvallende voetbal waar op werd gehoopt is weinig sprake. Het enige lichtpuntje bij PSV is Zahavi die overigens tegen Twente één van zijn mindere optredens had.

Wat een heerlijkheid. De schitterende Spartamars was vaak te horen op het kasteel. Tegen ADO Den Haag liet de ploeg van Henk Fraser het net zes keer bollen. Doelpunten van Thy, Mijnans, Harroui, nog een keer Thy en twee keer Engels zorgden er voor dat op Spangen iedereen een prettige middag had tegen een onthutsend zwak Den Haag.

Sparta wist 23 doelpogingen te creëren en kreeg slechts twee kansen tegen. Dat zegt wel iets. Sparta is bezig aan een opmerkelijk goed seizoen.

Sparta zal ook in Eindhoven een goed resultaat willen behalen, maar wij denken dat PSV gewoonweg te sterk is. En dat is geen schande.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account