RKC Waalwijk – PSV

Voorbeschouwing RKC Waalwijk – PSV (19-12-2020)

Hoewel RKC Waalwijk op een keurige twaalfde plaats staat bij het ingaan van de twaalfde speelronde, werd er afgelopen weekend toch verloren van FC Groningen. In Waalwijk werd het 2-0. Dat is niet erg.

Groningen doet het ook uitstekend en is dan gewoon een stapje verder dan de Brabantse ploeg van Fred Grim die laat zien rijp te zijn voor een grotere club. De man heeft natuurlijk niet het flamboyante dat andere trainers wel hebben en is als oud-keeper sowieso in het nadeel, maar hij presteert als trainer boven verwachting. Dat is wat telt.

Ook trainer Roger Schmidt baart opzien. Zijn wisselbeleid is wekelijks voer voor menig gesprek onder voetballiefhebbers. Hij kiest voor het geven van rust van zijn (top-)spelers in deze drukke periode. Tot op heden pakt dat wisselend uit, maar PSV heeft het vertrouwen in Schmidt uitgesproken waardoor hij langere tijd krijgt om zijn gelijk te halen.

Het zou zomaar kunnen dat de eigenzinnige Duitser uiteindelijk aan het langste eind trekt. Afgelopen weekend werd er gewonnen van FC Utrecht. Hoewel de Domstedelingen recht hadden op meer, bleven de punten in Eindhoven.

Ook komend weekend verwachten we drie punten voor PSV. RKC is leuk bezig, maar natuurlijk kwalitatief minder sterk dan de Eindhovense topclub.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account