sc Heerenveen – Ajax

Voorbeschouwing sc Heerenveen – Ajax (04-04-2021)

Als het gaat over sc Heerenveen kunnen we concluderen dat de eer voor Riemer van der Velde nooit groot genoeg kan zijn. Onder hem was er rust en groeide de club tot grote hoogten.

Echter, na het aftreden van de voorzitter is het vaak onrustig en komt de club negatiever in het nieuws. Dat komt ook door de prestaties op het veld, maar meer nog door bestuurlijke perikelen. Het laatst voorval speelt rond Gerry Hamstra die sc Heerenveen inruilde voor een baan bij Ajax.

Na die beslissing bleek sc Heerenveen niet meer de rustige chique club van weleer, maar werd er in de media met smerige modder gesmeten.

Bij Ajax lachen ze er om. Zij hebben de zo gewenste assistent van technisch directeur Marc Overmars binnen en zien dat de kampioensschaal elke week een stapje dichterbij komt. Zeker als de enige concurrent, PSV, punten blijft verspelen. Zelf doet Ajax wat het moet doen: winnen.

Afgelopen zondagavond (wie bedenkt die tijden?) was ADO Den Haag nog een paar maten te klein voor het elftal van Ten Hag. Daardoor zit Ajax in een zetel en wordt er al stiekem gerekend op de volgende landstitel in Amsterdam.

Ook in Heerenveen zien wij Ajax gewoon winnen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account