sc Heerenveen – AZ

Voorbeschouwing sc Heerenveen – AZ (08-11-2020)

SC Heerenveen kende een uitstekende competitiestarts en staat, enigszins verrassend op de vierde plaats in de eredivisie. Afgelopen weekend wonnen de Friezen met duidelijke cijfers van Sparta. In Rotterdam werd het 1-4. Wederom was het Henk Veerman die trefzeker was, twee keer zelfs.

Bij Heerenveen zullen ze blij zijn met zo'n spits. Het ziet er allemaal niet heel gepolijst uit, maar wat geeft dat? De bal moet over de lijn!

Dat hebben ze bij AZ wel door, maar daar was het probleem dat er in de tweede helft vaak wel veel tegendoelpunten vielen. Gelukkig ging het tegen RKC wel goed in het eigen stadion. In Alkmaar hoopt men dat AZ met de overwinning het lek boven heeft en de weg omhoog is ingeslagen. Voor de voetbalcompetitie is het leuk als er veel concurrentie voor bepaalde plekken.

Dan zou het dus ideaal zijn als AZ er ook dit seizoen in slaagt om met Feyenoord, PSV en Ajax te titelstrijd spannend te maken. Voor Heerenveen zien we een plekje weggelegd in de subtop waar het kan strijden met Vitesse en FC Utrecht.

Maar eerst de komende wedstrijd tussen Heerenveen en AZ maar: wij voorspellen dat die in gelijkspel gaat eindigen.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account