sc Heerenveen – FC Twente

Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Twente (19-03-2021)

Het grote probleem van sc Heerenveen is wisselvalligheid. De ploeg van trainer Johnny Jansen verliest van PEC Zwolle en Ajax, wint daarna van ADO Den Haag om vervolgens tegen alle verwachtingen aan onderuit te gaan bij Willem II.

Het resulteert in de huidige elfde plaats die geen recht geen op Play-Offs voor Europees voetbal. Dat hadden ze zich toch anders voorgesteld in het Abe Lenstra Stadion.

Gelukkig voor hen is er nog tijd om dingen te verbeteren en punten te pakken. Dan is de doelstelling nog haalbaar, want de achterstand op de nummer negen is slechts twee punten.

Op de achtste plek vinden we FC Twente terug. Dus die plek zou Heerenveen wel willen hebben, maar in Enschede wil men zo hoog mogelijk eindigen. Het elftal van Ron Jans verloor de laatste wedstrijd van AZ, maar daarvoor speelde het drie keer gelijk. Dat was tegen Feyenoord, Heracles Almelo en Willem II.

Zo worden er toch elke keer punten behaald en lijkt FC Twente af te stevenen op de plekken die recht geven op de Play-offs. Als FC Twente dat haalt is dat een prima prestatie.

Maar zover is het nog niet. Beide ploegen willen er bij zijn als om Europees voetbal gespeeld gaat worden. En wij denken dat de punten weleens verdeeld kunnen worden komend weekend.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account