sc Heerenveen – FC Utrecht

Voorbeschouwing sc Heerenveen – FC Utrecht (08-05-2021)

Een gelijkspel tegen PSV, dat is de uitkomst van de laatste speelronde voor sc Heerenveen. Dat is knap, zeker als je weet dat de beide heren Veerman niet van de partij waren wegens ziekte.

Het duel met PSV was in meerdere opzichten vermakelijk. Met name na rust viel er genoeg te genieten voor de toeschouwers die helaas via de televisie moesten kijken.

Na een klein uur spelen regende het even doelpunten toen er in drie minuten tijd drie keer werd gescoord. Vertesen (57e minuut) en Gakpo (58) bogen namens PSV de achterstand om in een voorsprong, maar moesten ook toezien hoe De Jong (59) de definitieve gelijkmaker scoorde.

FC Utrecht speelde zaterdag thuis tegen Willem II en stelde deelname aan de Play-offs veilig. De ploeg van trainer René Hake speelde een alleraardigste eerste helft en stond bij rust dan ook met 2-0 voor. Na de thee was FC Utrecht vele malen slechter en werd de eindstand uiteindelijk 3-2.

Maar: als je slechte wedstrijden begint te winnen begin je in vorm te komen. En dat is voor FC Utrecht in deze fase van de competitie erg prettig.

In Heerenveen heeft FC Utrecht het vaak lastig. Heerenveen is nog bezig in een strijd om de play-offs en zal dus zwaar bewapend ten tonele komen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account