sc Heerenveen – Feyenoord

Voorbeschouwing sc Heerenveen – Feyenoord (27-01-2021)

Op plek nummer 9 van de eredivisie vinden we sc Veerman… euhh… sc Heerenveen terug. De invloed van de heren Veerman bij Heerenveen is enorm, maar laten we niet vergeten dat er nog negen andere goede spelers op het veld staan bij de ploeg van Jansen.

Die ploeg ging overigens afgelopen weekend jammerlijk onderuit bij Heracles in Almelo. Dat is geen schande. Heracles heeft weliswaar geen wereldelftal, maar kan het veel ploegen lastig maken.

Ook Feyenoord verloor afgelopen weekend. In de afsluitende wedstrijd van het weekend werd er in eigen huis verloren van AZ. In een uiterst vermakelijke wedstrijd werd het 2-3. Aanvaller Pratto lijkt vooral Feyenoord-spits Jorgensen sterker te hebben gemaakt.

Laatstgenoemde was tegen AZ, met enig fortuin wederom trefzeker na een mindere periode. Steven Berghuis is momenteel de grote man in De Kuip. Tegen AZ liet hij met een even simpele als prachtige voetbeweging zien over veel kwaliteit te beschikken. Zijn pass buitenkant voet was voor iedere liefhebber om van te smullen. Dat zullen ze ook in Amsterdam moeten toegeven.

En in Heerenveen, want daar komt Feyenoord deze week op bezoek. Na twee nederlagen (tegen Ajax en AZ) moet het elftal van Dick Advocaat iets rechtzetten. Heerenveen zal daar het slachtoffer van worden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account