Sparta R

Voorbeschouwing Sparta R'dam – RKC Waalwijk (13-03-2021)

Sparta Rotterdam en RKC werden afgelopen weekend beiden puur genaaid door de wedstrijdleiding. Voor de Rotterdammers was er geen vuiltje aan de lucht in Emmen.

De Rotterdammers speelden niet goed, maar stonden in de blessuretijd wel met 0-1 voor tegen FC Emmen. Een schot van Emmen kwam ongelukkig op een arm waarna Michael de Leeuw de penalty namens Emmen mocht inschieten.

Dit was zo’n gevalletje: waar moet je je arm houden? En zo werd Sparta wel erg benadeeld voor een ongelukkige handsbal door slechts één punt mee naar Rotterdam te nemen.

Bij RKC dacht men een goed resultaat te halen door tegen FC Utrecht een gelijkspel uit het vuur te slepen. Maar een ongelukkige struikelpartij werd gezien als overtreding met een penalty voor Utrecht tot gevolg.

We hebben de laatste jaren zelden nog zulke dwalingen meegemaakt, maar RKC Waalwijk stond na de gescoorde penalty wel met lege handen.

Twee clubs, kortom, die zich bedonderd voelen en nu tot op het bot gemotiveerd zijn om zich te revancheren op alles en iedereen. Dat kan leuk worden. Sparta is de laatste weken wat minder dominant als voorheen en RKC speelt over het algemeen leuk en fris voetbal.

Wij gaan er eens lekker voor zitten en gunnen beide ploegen de punten. Wij denken dat die punten verdeeld gaan worden.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account