Sparta Rotterdam – ADO Den Haag

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – ADO Den Haag (22-11-2020)

Er staat zondagmiddag in het kasteel ten minste één vertrouwd gezicht op het veld bij Sparta - ADO Den Haag. We hebben het natuurlijk over Tom Beugelsdijk. Het icoon van ADO Den Haag en in veel opzichten de personificatie van de stad Den Haag heeft alleen een Sparta-shirtje aan.

Met die club staat Beugelsdijk op de dertiende plaats in de eredivisie. Dat is een duidelijke en goede plek voor het Sparta van nu. Niks meer en niks minder.

Bij ADO willen ze graag hoger staan dan op de huidige 16e plek. Daarom werd trainer Rankovic ontslagen. Hij zou niet goed genoeg luisteren naar de clubleiding en moest weg. Met Ruud Brood heeft Den Haag een uitstekende en ervaren trainer binnen weten te halen. De oud-middenvelder speelde voor Feyenoord, RBC, FC Den Bosch en Willem II, maar maakte furore in Breda bij NAC.

Daar was hij ook werkzaam als trainer, net als bij Helmond Sport, Heracles Almelo, RKC, Roda JC en NEC. Daarnaast was brood assistent bij PSV en NAC. Kortom: ervaring is aanwezig. Aan Brood de taak om ADO te behoeden voor een vervelende degradatiestrijd.

Sparta is natuurlijk de favoriet voor de overwinning, maar ADO is een kat in het nauw en die maakt rare sprongen. Wij gaan voor een gelijkspel.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account