Sparta Rotterdam – FC Twente

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – FC Twente (28-01-2021)

Sparta speelde zondagmiddag op de meest traditionele (en prettige) tijd in Utrecht tegen de plaatselijke FC. Op papier hadden de Rotterdammers natuurlijk de mindere ploeg, maar het elftal van Henk Fraser maakte het de Utrechters lang lastig.

Pas in de slotfase ging Sparta onderuit door een onhoudbaar schot van Utrechter Boussaid. Sparta heeft al vaker laten zien dat het elke ploeg een lastig middag kan bezorgen. De Rotterdammers staan niet voor niets op een goede tiende plaats. En er zit nog meer in.

Ook bij FC Twente gaat het dit seizoen uitstekend. De tukkers staan zevende en hebben een aanvallend gevaarlijke ploeg. Ron Jans laat zijn elftallen over het algemeen verzorgd voetbal spelen. Bij Twente is dat niet anders. De ploeg uit Enschede komt van ver, maar lijkt dit seizoen af te rekenen met het gitzwarte verleden.

De toekomst is zonnig voor iedereen die FC Twente een warm hart toedraagt. Play Offs lijken te worden gehaald zolang iedereen fit blijft.

En daar zit nu juist een probleem. Zonder aanvaller Cerny heeft Twente het lastig. Dat werd ook tegen VVV duidelijk. De Limburgers wonnen afgelopen weekend met 0-1 in Enschede.

Tegen Sparta is FC Twente favoriet. Ook voor ons, want wij denken dat FC Twente wint.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account