Vitesse – Ajax

Voorbeschouwing Vitesse – Ajax (16-05-2021)

Wel een mooi toeval: de laatste wedstrijd van Remko Pasveer als keeper van Vitesse is uitgerekend de wedstrijd tegen zijn nieuwe club: Ajax.

De Arnhemmers zijn op de vierde plaats geëindigd en kunnen tegen Ajax dus vrijuit voetballen. Het leuke is dat Ajax dat ook kan doen: immers, de Amsterdammers zijn al lang en breed kampioen.

Dus het kan een leuke wedstrijd worden voor de neutrale toeschouwer. Die toeschouwer moet natuurlijk wel via de televisie kijken. De reden daarvan is bekend.

Vitesse en Ajax kunnen allebei terug kijken op een uitstekend seizoen. Vitesse had een zwakkere periode. Dat is jammer, want anders had de club langer kunnen meedoen om een hogere positie. Smaakmakers waren Oussame Tannane en Riechedly Bazoer. Zij hadden een groot aandeel in de successen van Vitesse.

Bij Ajax gingen de hoofdrollen naar Dusan Tadic en Davy Klaassen. Zij waren de spelers die het motorblok van Ajax vormden in een seizoen waarin het vooral randzaken waren die het moeilijk maakten: voetballend gezien waren er nauwelijks problemen.

Ook in het Gelredome is Ajax natuurlijk de favoriet voor de zege. Wij denken dan ook dat de Amsterdammers winnen, maar we hopen toch vooral een mooie wedstrijd en een demonstratie voor het voetbal.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account