Vitesse – AZ

Voorbeschouwing Vitesse – AZ (07-03-2021)

In Voetbal International werd deze week duidelijk dat Vitesse zich moet plaatsen voor Europees voetbal. Op zich is dat logisch. De Europa League levert geld en status op en dat kan men in Arnhem goed gebruiken.

Vitesse is bezig aan een goed seizoen, maar kende een flinke dip die begon in Venlo waar verloren werd. Die fout tegen VVV werd afgelopen weekend herstelt door een 4-1 overwinning op datzelfde VVV.

AZ ontving in eigen huis Feyenoord. Net als enkele weken geleden werd de ontmoeting tussen deze twee ploegen een feest voor alle voetballiefhebbers met AZ-spits Myron Boadu als grootste feestneus. Maar liefst drie keer scoorde hij waarna Teun Koopmeiners vanuit een penalty voor de 4-2 mocht zorgen.

Met een Boadu in vorm is AZ voor iedere tegenstander een ploeg die moeilijk te verslaan is. En Teun Koopmeiners zou bij elke eredivisieploeg een aanwinst zijn. AZ is dé ploeg van de toekomst.

Overal staan jonge talenten en naar verluidt staat de volgende generatie al klaar om AZ naar nog grotere hoogtes te stuwen.

Vitesse en AZ strijden voor plek drie. Hierbij heeft AZ een iets beter uitgangspunt. Een Alkmaarse overwinning kan de strijd min of meer beslissen. Wij denken dat dat staat te gebeuren.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account