Vitesse – FC Utrecht

Voorbeschouwing Vitesse – FC Utrecht (12-01-2021)

Vitesse deed afgelopen weekend in Almelo wat het moest doen. Met 0-2 winnen waren de Arnhemmers aan hun stand verplicht. Niet voor niets staat Vitesse op de prachtige vierde plek op de ranglijst van de eredivisie.

Daarmee blijft het AZ met vier punten voor en doet de club mee om de derde plaats die men graag wil overnemen van Feyenoord.

Dus een overwinning in eigen huis op FC Utrecht is van harte welkom bij Vitesse. FC Utrecht zou overigens graag ruilen met Vitesse, want was de ambitie niet om de top drie uit te dagen? Daar komt bar weinig van terecht.

Afgelopen zaterdag stond het elftal van René Hake al na een minuut of twintig met 2-0 achter tegen FC Groningen en leek het na de fortuinlijke 2-1 heel lang mis te gaan. Totdat Gyrano Kerk, die overigens weinig opvallend speelde, zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker waardoor Utrecht toch nog een punt over heeft gehouden aan de ontmoeting met FC Groningen.

Het behoeft weinig uitleg om aan te geven dat Vitesse tegen FC Utrecht de favorietenrol heeft. De ploeg uit Arnhem maakt een stabiele indruk, maar dat doet Utrecht, met alle gelijke spelen, op een andere manier ook.

Als we dan iets in moeten vullen, gaan wij voor een Arnhemse overwinning.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account