Vitesse – Feyenoord

Voorbeschouwing Vitesse – Feyenoord (20-12-2020)

Vitesse staat op de vierde plaats en doet het eigenlijk boven verwachting. Dat is grotendeels te danken de vorm van Oussama Tannane.

De middenvelder maakte zich enkele weken geleden nog belachelijk met een rode kaart wegens wangedrag, maar op voetbalgebied is er dit seizoen niets aan te merken op de dribbelaar.

De in Marokko geboren vleugelspeler laat wekelijks vele harten sneller kloppen en is veruit de belangrijkste speler voor zijn club. Tannane is een typisch voorbeeld van een straatvoetballer. Op voetbalgebied is het puur genot, maar dit soort spelers kan ook ineens ontploffen.

Dat gebeurde eerder al bij FC Utrecht waar hij zich minachtend opstelde naar het eigen publiek. Als hij dat gedrag onder controle krijgt is Tannane een toegevoegde waarde voor iedere club.

En dus ook voor Feyenoord. In Rotterdam kunnen ze wel een vrolijke dribbelaar gebruiken. Dat weet ook Arne Slot die dinsdag officieel werd gepresenteerd als de nieuwe trainer van de Rotterdammers. De grap is dat heel Nederland al wist dat dit zou gaan gebeuren. Het was wachten op de presentatie. Slot volgt dus Dick Advocaat op. Die heeft gezegd zijn loopbaan te gaan beëindigen.

Vitesse is in onze ogen de favoriet tegen Feyenoord. De Arnhemmers kunnen immers Feyenoord voorbij streven en terugkeren in de top drie. Bovendien is Vitesse in vorm en mist die flow bij de ploeg van Advocaat.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account