Vitesse – RKC Waalwijk

Voorbeschouwing Vitesse – RKC Waalwijk (30-01-2021)

Vitesse leek stiekem op weg te zijn naar een stunt van jewelste. De Arnhemmers konden het tempo van Ajax en PSV moeiteloos bijbenen en hadden heel stiekem een poging om kampioen te worden in hun hoofd.

Maar ook kampioenen struikelen wel eens. Het overkwam Vitesse woensdagavond in Venlo, waar VVV met 4-1 won. Dat was vooral te danken aan één man: de Griekse spits Giakoumakis. Hij scoorde alle vier de doelpunten en liet de Arnhemse defensie vol verbijstering achter.

Maar het zegt niets. Als Vitesse niet heel erg in de war raakt van deze nederlaag, gaan ze gewoon door met winnen en het de concurrentie lastig maken.

Te beginnen tegen RKC Waalwijk. De Brabanders komen naar De Gelredome in de wetenschap dat het op de vijftiende plaats staat. Woensdagavond verloor het elftal van Fred Grim van Fortuna Sittard in eigen huis.

Voor rust had RKC duidelijk het overwicht, al kwam het niet tot grote kansen. Na rust vielen er doelpunten, maar dan vooral voor Fortuna Sittard. RKC deed wel iets terug, maar bleef wel puntloos achter.

Beide elftallen zijn dus uit op eerherstel. Leuk vooruitzicht, maar Vitesse loopt (met name op het middenveld) over van kwaliteit. RKC is op voorhand de mindere, dus gokken wij op een Arnhemse overwinning.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account