VVV-Venlo – FC Emmen

Voorbeschouwing VVV-Venlo – FC Emmen (16-05-2021)

Dan heb je de topscorer van de eredivisie in je selectie, maar degradeer je aan het einde van de rit. Het is een opmerkelijk verhaal.

Tot aan de winterstop leek er geen vuiltje aan de lucht en was VVV zelfs een kandidaat om te kijken naar de Europese tickets, maar na de kerst stortte de boel in. Trainer Hans de Koning werd geslachtofferd, maar zijn opvolger Jos Luhukay kreeg VVV ook niet aan de praat.

Zondagmiddag, tegen Ajax, werd degradatie een feit. In De Koel wordt volgend jaar geen eredivisievoetbal gespeeld. En dat doet pijn in Limburg.

In Emmen hopen ze volgend jaar wel in de eredivisie te spelen. De sympathieke club uit Drenthe is de laatste weken bezig geweest aan een wonderlijke wederopstanding.

FC Emmen staat op de zestiende plaats, maar kan met een beetje geluk boven Willem II komen. Dan moet er dus wel gewonnen worden in Venlo en moet Willem II verliezen van die andere Limburgse club: Fortuna Sittard.

Kortom: een uiterst boeiende degradatiestrijd komend zondag. Ga er maar eens aan staan. Wie voorspelt de uitkomst?

Wij denken dat FC Emmen wel van VVV kan winnen, maar of dat genoeg is om een hoger doel te behalen wagen wij te betwijfelen.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account