VVV-Venlo – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Fortuna Sittard (14-03-2021)

Maar liefst 6-0 werd het. In De Kuip bleek Fortuna Sittard volkomen kansloos tegen Feyenoord. Het toch aardige elftal van Hans de Koning was niet opgewassen tegen dat van Dick Advocaat.

Spits Giakoumakis was niet aanwezig en dat ging bij VVV-Venlo in de hoofden en benen een rol spelen. Kan gebeuren. Men weet ook dat de komende tegenstander Fortuna Sittard is en geen Feyenoord. Bovendien is er een grote kans dat superspits Giakoumakis weer fit is.

Een echte derby in Limburg dus. Wie had dat gedacht toen enkele jaren geleden het voetbal in het zuiden van het land dood leek? Juist in Limburg waar de bakermat van het betaalde voetbal in Nederland ligt kan het niet zo zijn dat het spelletje op een dood spoor zit.

Was het niet Egidius Joosten die in 1954 met zijn Fortuna ’54 voor puur amusement zorgde door sterren als Cor van der Hart en Frans de Munck naar Geleen te halen?

Een fusie zorgde later voor het huidige Fortuna Sittard dat na enkele moeizame jaren weer als vanouds meedoet in de eredivisie. Het kocht zelfs een keeper. Goed: Piet Velthuizen is geen Frans de Munck, maar ze hebben wel allebei een verleden bij Vitesse.

Wij denken dat VVV-Venlo en Fortuna Sittard redelijk aan elkaar gewaagd zijn en tekenen dus in op een gelijkspel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account