Willem II – Ajax

Voorbeschouwing Willem II – Ajax (23-12-2020)

Even dacht Willem II er met een overwinning vandoor te gaan in Alkmaar. De ploeg van trainer Adrie Koster stond met 0-2 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht, maar toen AZ bijschakelde ging het toch mis en werd het 5-3 in het voordeel van de Alkmaarders.

Zo kom je nooit van die teleurstellende zestiende plaats in de eredivisie af. We kunnen stellen dat Willem II tot nu toe de grootste tegenvaller van deze competitie is.

Dat laatste is natuurlijk niet van toepassing op Ajax. De Amsterdammers staan nog altijd fier bovenaan en hebben een indrukwekkend doelsaldo weten te bewerkstelligen. Onder Erik ten Hag is Ajax nu al op weg naar het volgende kampioenschap.

Dat is knap, ook al begint de club hier en daar wat scheurtjes te vertonen. Er werd verloren van FC Twente, staat verdedigend minder sterk dan voorheen (getuige twee tegendoelpunten tegen ADO Den Haag), werd uitgeschakeld in de Champions League en kreeg te maken met vervelende privé-beslommeringen van de niet al te best spelende Quincy Promes.

Als het Ten Hag lukt die plooien glad te strijken kan Ajax iedereen aan. En dus zeker een zwak spelend Willem II.

In Tilburg verwachten wij de laatste overwinning van 2020 voor Ajax.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account